Z przyjemnością się stawię Postaram się odezwać po 27.11.2009r, narazie zlecenie goni, mam nadzieję, że wytrzymaszGrolshek pisze:Wreszcie coś innego... Ja chcę z tym zagrać... Jeśli masz czas przedpołudniami to zapraszam na partyjkę na mojej "domowej powierzchni do grania".
Piechota Wochu-2250 (slaanesh+nurgl)
Re: Piechota Wochu-2250 (slaanesh+nurgl)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Pomaluję Terradony i Stedzie na to konto... Sześciu terrorystów na stole będzie się pięknie prezentowało...solider4 pisze:Z przyjemnością się stawię Postaram się odezwać po 27.11.2009r, narazie zlecenie goni, mam nadzieję, że wytrzymaszGrolshek pisze:Wreszcie coś innego... Ja chcę z tym zagrać... Jeśli masz czas przedpołudniami to zapraszam na partyjkę na mojej "domowej powierzchni do grania".
Ostatnio Lizaki widziałem w 4ed jak sam nimi grałem, już nie mogę się doczekać
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Mi raczej chodziło o klimat piechoty. Niestety nie ma szans taka rozpa z magami slaanesha . Tak na dobrą sprawę to są Bogowie Chaosu, którzy się lubią/współgrają klimatycznie?
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Faktycznie. Dodatkowo po przeliczeniu wszystkiego jeszcze raz okazało się, że mam 44 punkty do wydania Myślę nad słomką dla Lorda, lub dodatkowy oddział psów (ich nigdy za mało, tak szybko odchodzą ), albo 2 warriorów do oddziału dołożyć.trikk pisze:Jedyna zmiana to zamieniłbym scrolla i spell familiara z puppetem na magach.
Lord mag tęczy bez pandemonium i gate`a to turbowarzywo za 500 pkt
Ze spell familiarem masz chociaz 1 czar, a to już różnica
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
- PIOTROSLAV
- "Nie jestem powergamerem"
[/quote]Grolshek pisze:Wreszcie coś innego... Ja chcę z tym zagrać... (...)
Ja tez chcę z tym zagrać - swoim Wochem - daj znac to jakos sie ustawimy
Ja tez chcę z tym zagrać - swoim Wochem - daj znac to jakos sie ustawimy[/quote]PIOTROSLAV pisze:Grolshek pisze:Wreszcie coś innego... Ja chcę z tym zagrać... (...)
Oj i się zaczęło Ok zawsze podejmę rzuconą rękawicę Ale tak jak pisałem wcześniej po 27.11 i Grolshek ma pierwszeństwo. Jak możesz to podeślij mi swoją rozpę na PW (w końcu Ty moją zansz ).
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Za pozostałe 44 punkty dołożyłem odział psów i po marasie do oddziałów.
Co do Twojej rozpy to z Lizakami jeszcze nie grałem, więc nie wiem, co to jest klasyczym slann Jak możesz to też poproszę rozpe na PW
ZgadłeśGrolshek pisze:Ja to się może nie znam ale dwa giganty to chyba zobaczymy w tej rospie...
Od razu mówię że ja gram na razie na totalnie klasycznym slannie w tępej gwardii z racji bycia nowonarodzonym skinkiem...
Co do Twojej rozpy to z Lizakami jeszcze nie grałem, więc nie wiem, co to jest klasyczym slann Jak możesz to też poproszę rozpe na PW
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No w końcu udało się nią zagrać. Na początku wielkie dzięki za rady, bo okazały się baaaardzo przydatne . Grałem z Grolshekiem i było super. Jeszcze raz Grolshek wielkie dzięki za grę. Pomimo kilku wpadek z ustawieniem udało się osiągnąć remis, ale najlepsze jest to, że szala zwycięstwa przechylała się praktycznie co turę i do samego końca nikt nie był pewien zwycięstwa. Po tej bitwie mogę powiedzieć, że najlepsza w tej armii jest magia i Heleny jak już trafią . Szkoda tylko, że Nurglici nie mają swoich dysków . Niestety o Warriorach nie mogę nic powiedzieć, bo zeszli po tym jak stedziu z warspearem wjechał w nich i zadał 13 impaków z S6 . Ale będę nadal próbował, bo fajnie się tym gra . Szkoda, że nie mam zdolności pisarskich, bo byłby z tego fajny raport .michau5300 pisze: Powodzenia i napisz jak coś nią pograsz
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Grało się bosko z takim przeciwnikiem i tak złożoną armią... Ze smaczków: piewsza tura zaczynam, pierwszy czar, mała błyskawica z dwóch kości na 6+ z dwóch kostek; rzut 1 i 3, mag nurgla zmienia nieudane rzucenie na misca, oczy węża; jedyny engine zszedł w pierwszym rzucie... Trzej magowie nurgla wszyscy trzej snajperka i trzęsawisko... Któreś kolejne trzęsawisko wchodzi z 3 kości na ifce w gwardię i gwardia znika... Uciekające coldy i kowboj ze skinkami nie zbierają się na lid 9 i rzutach z 3 kości... Teraz pozytywy: mag z ogrami dostaje szarżę od warspeara i dużego stedzia po enginie; ogry wyparowują warspear wjeżdża w helkę, ancient gania maga... W następnej rundzie wyjeżdża za stół; w magach jeden zero; drugi mag niebacznie wyjeżdża z oddziału dostaje mały pocisk, duży pocisk schodzi... Trzeci mag również niebacznie wystawiony zaszarżowany przez salkę ucieka dogoniony zszedł... Ostatnia runda przegrywam bardzo... Szaleńcza szarża 3 terkami na helkę, zdany terror, od przodu przed helką stoi 11 warriorów slaanesza z rapturiusem... Warspear w warriorów, dwie szóstki na impacty, 13 hitów z siłą 6; warriorzy wyparowali; najeżdżanie na helkę a że tam od tyłu mordowane są terki to szarżę rozliczam w tej samej rundzie... 8 impactów, 3 ataki stedzia 3 ataki skinka i helka do piachu... Ufff... Straty po obu stronach ogromne... Straciłem slaanna z gwardią, engina, coldy, salkę, terki, pół skinków... Warspear zamordował dwie helki, ogry, warriorów... Sam zdobył około tysiąca punktów...
Zdecydowanie Warspear był najlepszą Twoją jednostką , ale następnym razem nie dam się zaskoczyć .
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
To się zobaczyGrolshek pisze:Następnym razem nie dam sobie ściągnąć engina w pierwszej rundzie...
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious