Bemowe Elfiątka

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Piotrax
Kradziej

Re: Bemowe Elfiątka

Post autor: Piotrax »

Miałem pisać o o zbereźnych starych dziadkach śliniących sie na młódki ale jeszcze by sie ktos obraził :lol2:
Wilki tez byc w sumie mogą :wink:

Rasti:

+1

:P

pzd

PS: Sry za offtop, nie będę juz :oops:

EDIT: No z lekka, ale kogo to szokuje w dzisiejszych czasach. Zreszta każdy jest hipokrytą. "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem" czy jakoś tak :wink:

Zresztą ja tez czasem lubie sobie posty ponabijać :P
Ostatnio zmieniony 21 lip 2010, o 23:08 przez Piotrax, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Jedna figurka spowodowała lawinę offtopu na 4 strony. :-s Więc jest to jakby temat służący w chwili obecnej do produkowania offtopu.

Proponuję zmienić temat na politykę. :wink:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Spoko loko. Skavenblight się pojawi i zrobi porządek. Albo Ziemko. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Piotrax pisze:Jesteście mega :lol2: 3 strony zapisaliście nad jednym w sumie biorąc całość galerii nie wybijającym sie jakoś, modelem. Choć w zasadzie o samym modelu to tu mało widze :P
Piotrax pisze:Miałem pisać o o zbereźnych starych dziadkach śliniących sie na młódki ale jeszcze by sie ktos obraził :lol2:
To się nazywa hipokryzja. Ja przynajmniej otwarcie przyznaję się do tego, że zabiłam przeszło 800 kotków. Może trochę mniej...
Daw pisze:Czekamy na dalsze prace dotyczące kobitek Dark Elfickich ;)
Mały harmonogram: teraz tyram jeszcze dla Barbary, mam kilka innych zamówień. Poza tym muszę dokończyć dwóch c'tanów do 40k, pomalować model dla chłopaka na urodziny, poprawić magiczkę.
Jak już to wszystko zrobię, to wezmę się za dopiero co kupione witchki, a później za klejących się powoli kuszoli.
Rakso_The_Slayer pisze:Spoko loko. Skavenblight się pojawi i zrobi porządek. Albo Ziemko. ;)
W sumie to nawet nie mam nic przeciwko czystkom ;)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Rakso_The_Slayer pisze:Spoko loko. Skavenblight się pojawi i zrobi porządek. Albo Ziemko. ;)
Zawsze musicie robić mi to wtedy, kiedy wyjeżdżam i nie ma mnie na necie, he?
Zresztą samo się uspokoiło, więc czystki nie są konieczne.

Co do figurki: poziom jest jak najbardziej ok, kolorystyka - mi się średnio podoba. Oczywiście chwała za to, że nie znowu fiolet i turkus, ale trochę za dużo szczęścia naraz. IMO kolory do siebie średnio pasują. Ale zombiak uroczy :)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Skavenblight pisze:IMO kolory do siebie średnio pasują. Ale zombiak uroczy :)
Właśnie taka jest konwencja - mnóstwo kolorów, które nie koniecznie do siebie pasują :) I cieszę się, że komuś się jednak podoba ten zombie :D
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Mi się zombiak podoba średnio, za to flaga jest jak najbardziej ok. Sam kiedyś dałem swojemu Imperium rebelianckie flagi z amerykańskiej wojny domowej i jakoś trzymało to klimat :wink: A za makijaż wielkie brawa =D> Podziwiam kobiety, którym na co dzień chce się malować, ale żeby to robić figurkom w skali 28 mm, to już prawdziwy Szatan :twisted:
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Mały up. Sklejeni kuszole. Praise the lord! Na zdjęciach zbyt dużo nie widać, ale wszyscy mają długie włosy. Przydałoby się jeszcze trochę zaszpachlować niektóre podstawki po bokach ;) Po sklejeniu sztandarowego przyszło mi na myśl, że chyba niemądre było robienie go na podwójnej podstawce, ale trudno. I tak nie widzę siebie na turniejach :P W każdym razie, mam nadzieję, że będą bardziej damscy po pomalowaniu. Sztandar dokleję też w trakcie malowania. A tutaj podpowiedź co do motywu przewodniego oddziału jeśli chodzi o malowanie:
http://www.youtube.com/watch?v=s3wXkv1VW54
Miłego :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Przykładowa dziesiątka (ósemka :P ) bez command group:
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

oni/one w samych siebie strzelają? rozumiem, że jest to brygada strzelców samobójców - wypadają na pole bitwy i oddają salwę w samych siebie by wywołać panikę i przerażenie w szeregach wroga ;) no i nie rozumiem tego/tej który/a celuje w truchło, które powinno wisieć (na to wskazuje lina przecząca grawitacji) a jednak stoi ;)

na ale powodzenia w malowaniu, ciekaw jestem efektu końcowego :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Rakso +1000 to samo pomyslalem :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Skleiłaś rączki i tarcze przed pomalowaniem? Powodzenia w docieraniu pędzlem w moczne zakamarki :)
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Ej no, zapominacie że pewnie głównym adwersarzem bem będzie gracz VC ;) czyli dupeczka celująca w truchło ma rację, bo truchło może wykazywać sporą żywotność :)
W sumie to pomysł na podstawki, dać trupy najczęstszego przeciwnika (ale mi szkoda orków i krasnoludów :P ).

Celują rzeczywiście w różnych kierunkach, ale bez przesady, chyba nie do siebie. Mają takiego skilla że nie wpakują bełta kumpelce obok ;)
Dużo poza tym to na fotach nie widać :P czekamy na pomalowane.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Rakso_The_Slayer pisze:oni/one w samych siebie strzelają? rozumiem, że jest to brygada strzelców samobójców - wypadają na pole bitwy i oddają salwę w samych siebie by wywołać panikę i przerażenie w szeregach wroga ;) no i nie rozumiem tego/tej który/a celuje w truchło, które powinno wisieć (na to wskazuje lina przecząca grawitacji) a jednak stoi ;)
Zapewniam Cię, że żadne nie celują w siebie nawzajem :P Nawet ten jeden, który wygląda tak na zdjęciu, nie ma na linii strzału swojego kolegi (koleżanki). To truchło pewnie jeszcze będzie miało ręce i będzie kolejnym zombie samobójcą ;) I szczerze, to nie myślałam tak o tej linie. Może rzeczywiście trzeba ją obciąć :D Dobrze, że wrzuciłam te zdjęcia przed malowaniem ;)
Duderson pisze:Powodzenia w docieraniu pędzlem w moczne zakamarki :)
Moczne?! Tam nawet nie mam zamiaru zaglądać!
Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, o 20:40 przez bem, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

Duderson pisze:Skleiłaś rączki i tarcze przed pomalowaniem? Powodzenia w docieraniu pędzlem w moczne zakamarki :)
tak sie robi :D

jak czegos nie widac, to po co malowac ;)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

bem pisze: Zapewniam Cię, że żadne nie celują w siebie nawzajem :P
No skoro tak to ok. Zdjęcia są jednak mylące ;)
To truchło pewnie jeszcze będzie miało ręce i będzie kolejnym zombie samobójcą ;) I szczerze, to nie myślałam tak o tej linie. Może rzeczywiście trzeba ją obciąć :D Dobrze, że wrzuciłam te zdjęcia przed malowaniem ;)
no myślę, że było by to wskazane. Chyba, że za nim będzie stał jeszcze jeden zombiak, który "pomaga" koledze wyjść ciągnąc za ten sznur ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Rakso_The_Slayer pisze:no myślę, że było by to wskazane. Chyba, że za nim będzie stał jeszcze jeden zombiak, który "pomaga" koledze wyjść ciągnąc za ten sznur ;)
Uważaj z takimi pomysłami, bo jestem gotowa je zrealizować :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

śmiało. Można by zrobić z tego ciekawy filler.
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

bem pisze:
Rakso_The_Slayer pisze:no myślę, że było by to wskazane. Chyba, że za nim będzie stał jeszcze jeden zombiak, który "pomaga" koledze wyjść ciągnąc za ten sznur ;)
Uważaj z takimi pomysłami, bo jestem gotowa je zrealizować :D
No to czekamy. 8)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No też jak na nie spojrzałem nie mogłem się połapać, o co biega ;D
Pomysł z trupem fajny, tylko ten sznurek usuń! ;)
No i fakt, czemu każda mierzy w innym kierunku :D? Widzę, że chcesz nam ukazać, że kobiety mają bardzo podzielną uwagę 8) ?

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

Post autor: Rafał_Pękala »

a gdzie biusty :?: w końcu miała to być armia złożona z samych kobiet, a w takich zbrojach może być im ciasno ;)

ODPOWIEDZ