Moderator: Afro
Przy ataku z BW jest napisane że zadaje 2D6 w unit in base contact więc raczej nie.Xet pisze:czy moza uzywac breath weapon z drugiego szeregu ? Jak atakuje sie bohaterow w drugim szeregu ?
Nie wiem czy nawet ta wpływa, trzeba by się kogoś sprytniejszego zapytać ;>kubencjusz pisze:Czyli jedyną bronią mającą wpływ na breath weapon jest sword of swift slaying ?
Sword of Swift Slaying:Nie wiem czy nawet ta wpływa, trzeba by się kogoś sprytniejszego zapytać ;>kubencjusz pisze:Czyli jedyną bronią mającą wpływ na breath weapon jest sword of swift slaying ?
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
racja, dostaje asf i wszystkie ataki + zioniecie wykonuje w tym samym czasie zgodnie z zasadą.Afro pisze:Jest napisane, że unit w base contact z modelem mającym breath weapon, więc z drugiego szeregu nie zionie. A z opisu miecza wynika, że model ma asf, więc zionięcie też działa z asf.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Według mnie jak ma ASF to zionie pierwszy.Majestic pisze:Ale zionięcie wykonuje się zawsze po inicjatywie. Np. jak Firebelly ma GW to nie zionie z ASL tylko po I2.
Varden pisze:Według mnie jak ma ASF to zionie pierwszy.Majestic pisze:Ale zionięcie wykonuje się zawsze po inicjatywie. Np. jak Firebelly ma GW to nie zionie z ASL tylko po I2.
W zasadach jest powiedziane, że zionięcie to dodatkowy atak w combacie z własną inicjatywą. ASF mówi, że się jest pierwszym niezależnie od inicjatywy.
Jak ma dwuraka to zionie ostatni.