![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Świetne malowanie (chociaż zupełnie nie mój schemat kolorystyczny HE) Orzełek wyszedł Ci zajebisty
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Że jest cieniowany to jak sądzę widać. Aparat zmniejszył kontrasty, myślę że muszę jeszcze pokombinować, przypuszczam że to kwestia zastosowania czarnego tła. Mimo wszystko uznałem że masz racjęNaviedzony pisze:BARDZO dobra kolorystyka Mistrza Miecza. Z kolei łucznik wyszedł poniżej Twoich możliwości (albo zdjęcie przekłamuje), bo błękitny wygląda na niecieniowany albo cieniowany za słabo. Tak czy inaczej klejnoty i skóra jako rzeczesz fantastyczne!
Aha i fajne podstawki.
pióra ciemne:JochnyWalker pisze:daj prosze przepis na malowanie pierza orełka. Moze niedlugo gryfa se machne, a te kolory sa super!
Wziąłem przepis powtarzający się w tutorialach w sieci:Slayer pisze:Świetne modele, powiedz jak malujesz złoty?
Bóg zapłać, dobry człowiekuBulgot pisze:pióra ciemne:JochnyWalker pisze:daj prosze przepis na malowanie pierza orełka. Moze niedlugo gryfa se machne, a te kolory sa super!
baza: khemri brown
przejście do bestial brown (w kierunku do nasady lotki, obrys pióra ma zostać khemri brown)
Całość potraktowana washem gryphone sepia, niektóre miejsca dodatkowo przyciemnione devlun mud
kreseczki na piórach- palomino gold
pióra jasne:
baza: denheb stone
przejście do khemri brown (w kierunku do nasady lotki, obrys pióra ma zostać denheb stone)
Całość potraktowana bardzo delikatnie washem badab black w odpowiednich miejscach
kreseczki na piórach- skull white
W tej chwili do pomalowania leży setka figurek, pewnie na końcu dojdzie jeszcze jakiś smok do tego. Całość zamierzam malować jakieś 2 lata, jak to pójdzie zobaczymy, dużo będzie zależało od lubej - np. łuski mistrza miecza (washe i rozjaśnienia) robiła właśnie ona. Wiadomo, jak się wkręci to pójdzie 2 razy szybciejSkaven pisze:Fajnie te modele wychodzą, bardzo staranne i czyste malowanie. Zastanawia mnie tylko ile wytrzymasz takiego malowaniaDrugą rzeczą która mi się w oczy rzuciła to zdjęcia. Wychodza bardzo dobrze, bez żadnych prześwietleń itd. Możesz zdradzić jakim aparatem je robisz, bo obecnie porównuję różne modele przed zakupem?
Myślę że tajemnica polega na tym że trochę oszukujęsmiejagreg pisze:Kurde, chciałbym umieć sadzić takie równe krechy, jak Ty na sztandarze. Malowanie trzyma poziom , nie ma co.